Terug

Complex

Zwanenveld

Zwanenveld
Algemeen
Zwanenveld behoort tot het stadsdeel Dukenburg en ligt in het noordoosten hiervan. De wijk ligt tussen de Wijchenseweg-N326 (noordkant), het Maas-Waalkanaal (oostkant), de Nieuwe Dukenburgseweg (zuidoostkant) en de Van Schuylenburgweg (zuidwestkant).
Zwanenveld is ruim opgezet, met veel groen- en waterpartijen, en er zijn enkele 'rondlopende' hoofdstraten waar de andere straten op uitkomen. Aan de westzijde van de wijk ligt het park 'Geologenstrook, een lange groenstrook met waterpartijen.

Voorzieningen
In Zwanenveld is een groot winkelcentrum gevestigd: Winkelcentrum Dukenburg. Onder het winkelcentrum bevindt zich een parkeergarage met 1290 parkeerplaatsen. Tevens is er een politiebureau in Zwanenveld.

Bereikbaarheid:
Aan de noordwest rand van Zwanenveld ligt NS-station Nijmegen Dukenburg en een busstation voor zowel stads- als streekbussen. Daarnaast kent Zwanenveld een gunstige ligging t.o.v. de uitvalswegen.

De woningen
Leuke 5-kamer eengezinswoningen, sommigen met carport, op loopafstand van winkelcentrum Dukenburg en het N.S. en busstation.