Terug

Complex

Omega

Omega

Omega appartementen 
Luxe levensloopbestendige appartementen waar u onbezorgd en veilig kunt wonen. Dat zijn de unieke Omega appartementen die in de Professor van Weliestraat in Nijmegen gerealiseerd worden. Deze appartementen bieden licht, ruimte en luxe en dus zeer hoog wooncomfort. Bijzonder aan deze appartementen is dat zij naast het Oud Burgeren Gasthuis (OBG) gebouwd worden. Als bewoner geniet u daarom van de luxe en het comfort van een eigen huurappartement terwijl u – indien nodig – gebruikmaakt van de voorzieningen die het OBG biedt. 

Omega appartementen
Luxe levensloopbestendige appartementen waar u onbezorgd en veilig kunt wonen. Dat zijn de unieke Omega appartementen die in de Professor van Weliestraat in Nijmegen gerealiseerd worden. Deze appartementen bieden licht, ruimte en luxe en dus zeer hoog wooncomfort. Bijzonder aan deze appartementen is dat zij naast het Oud Burgeren Gasthuis (OBG) gebouwd worden. Als bewoner geniet u daarom van de luxe en het comfort van een eigen huurappartement terwijl u – indien nodig – gebruikmaakt van de voorzieningen die het OBG biedt.

Het Omega appartementengebouw bestaat uit vijf woonlagen en heeft dankzij de opzet en architectuur een toegankelijke, warme uitstraling. Elke woonlaag van het appartementengebouw bevat vier appartementen die verschillend uitgevoerd zijn. In de kelder vindt u de individuele bergingen en de parkeerplaatsen. Rondom het gebouw zorgen groen en water voor een rustige, vriendelijke sfeer.

Oud Burgeren Gasthuis
Het Oud Burgeren Gasthuis (OBG) in Nijmegen biedt al jarenlang persoonlijke verzorging van hoog niveau aan zelfstandig wonende ouderen in Nijmegen-Oost. Daarnaast organiseert het OBG verschillende welzijnsactiviteiten en kunnen mensen er terecht voor het huren van een werkplek, een vergaderruimte, het geven van cursussen of het volgen daarvan. Dat maakt het OBG het bruisende en inspirerende hart van de wijk Galgenveld.

Bij het OBG staat u als klant altijd centraal. Uw wensen zijn dan ook het uitgangspunt bij de verzorging die u wenst. Zo wordt gekeken op welke momenten en tijden u de benodigde hulp wilt ontvangen. Zorg is daarmee altijd afgestemd op uw persoonlijke situatie. Voorbeelden van diensten die het OBG biedt zijn:
- Klusservice
- Rolstoel of scootmobiel uitleen
- Huishoudelijke hulp
- Diverse activiteiten

Activiteiten
Kiest u voor wonen in de Omega appartementen dan heeft u het beste van twee werelden: u woont geheel zelfstandig in een luxe en ruim appartement terwijl u tegelijkertijd mee kunt doen met alle gezellige activiteiten die in het naastgelegen Oude Burgeren Gasthuis (OBG) georganiseerd worden. Bovendien kunt u ook gebruikmaken van de andere diensten die het OBG biedt. Iedere dag zijn er leuke, leerzame activiteiten bij te wonen. Kijk zelf wat bij uw interesses past en doe gezellig mee! Enkele voorbeelden van door het OBG georganiseerde activiteiten zijn:

- Qigong
- Soosavond
- Yoga
- Oecumenische viering
- Dans en Meditatie
- OBG-Matinee: luisteren naar klassieke muziek met uitleg
- Krant voorlezen
- Creatieve ochtend
- Bridge
- Klaverjassen
- Biljart
- Bewegen voor ouderen
- Rummikub

Luxe en Zorg
In de Omega appartementen vindt u niet alleen alle luxe die u wenst, maar ook alle benodigde domotica. Zo kan op deze domotica bijvoorbeeld eenvoudig alarmering aangesloten worden. Omdat u natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig wilt kunnen wonen, zijn in alle appartementen brede deuren aanwezig. Ook is het hele appartementencomplex drempelvrij. Daardoor is het hele complex rollator of rolstoelvriendelijk zodat u ook in de toekomst verzekerd bent van optimaal wooncomfort (met uitzondering van het balkon, daar zit een drempel).

Als bewoner van het Omega appartementencomplex maakt u tegen een maandelijkse vergoeding gebruik van alle diensten en services die het naastgelegen Oud Burgeren Gasthuis (OBG) biedt. Denkt u bijvoorbeeld aan: alarmering, noodhulp, gastmeesterservice, cliëntondersteuning en welzijnsactiviteiten. De maandelijkse vergoeding bedraagt € 203,31.

Het appartementencomplex
Het Omega appartementencomplex bestaat uit vijf woonlagen. Elke woonlaag bevat vier appartementen in verschillende types. Alle appartementen zijn voorzien van de benodigde luxe en domotica. Dankzij de verschillende types kunt u altijd een appartement kiezen dat bij uw wensen aansluit.

De appartementen variëren in grootte van 78,6 tot 97,7 m2. Alle appartement zijn voorzien van een prachtig, ruim balkon van 10m2. Omdat deze balkons allemaal op de hoek van het gebouw gesitueerd zijn, liggen zij allemaal op twee windrichtingen. Daardoor kunt u optimaal van de zon genieten. Ook binnen zijn de appartementen ruim en licht. Het kleinste appartement heeft één slaapkamer. De andere negentien appartementen hebben allemaal twee slaapkamers.

Locatie
Het Omega appartementengebouw komt te liggen in de wijk Galgenveld in het stadsdeel Nijmegen-Oost, naast het Oud Burgeren Gasthuis (OBG). Dit is samen met het nabijgelegen buurtwinkelcentrum het bruisende hart van de wijk. In de nabije omgeving van het Omega appartementencomplex vindt u winkels, openbaar vervoer, restaurants, diverse uitvalswegen en medische voorzieningen. In de buurtmonitor 2014 scoorde de wijk Galgenveld bovengemiddeld op de gebieden: leefbaarheid, het onderwijs, de sociale omgeving, de openbare ruimte, het milieu, de bedrijvigheid en de woningmarkt.

Nijmegen
Nijmegen zelf biedt u leuke winkels, voldoende natuur, cafés, restaurants en gezelligheid. Gelegen aan de Waal en met een gezellige, oude binnenstad is Nijmegen een van de meest karakteristieke steden van Nederland. Veel architectuur is bewaard gebleven waardoor de stad een unieke sfeer ademt. De groene omgeving nodigt uit tot lekker buiten zijn en recreëren in de open lucht. Voor jong en oud is er altijd iets te beleven dankzij de vele festivals en evenementen die de stad rijk is.